Telfort wil niet achterblijven op de concurrentie

Na KPN en Tele2 voert ook Telfort veranderingen in haar abonnementen door. Opvallend is vooral de introductie van een aantal nieuwe abonnementen. Bij deze abonnementen zijn de bel- en databundels langer geldig.

Abonnementen langer houdbaar

De geldigheid van de bel- en databundels is verlengd van 1 maand naar 3 maanden. Dit betekent dat als een klant aan het eind van de maand nog bel- en of datategoed over heeft, dit tegoed automatisch wordt overgezet naar de volgende maand. Het oude tegoed is dan nog 2 maanden te gebruiken. Het oude tegoed zal vanzelfsprekend eerst worden opgebruikt voor het tegoed van de nieuwe bundel wordt verbruikt.  

Klanten kunnen met de nieuwe mobiele abonnementen van Telfort tevens kosteloos onbeperkt Sms’en. Bij de oude abonnementen van Telfort werd voor onbeperkt Sms’en nog 3 euro extra gerekend per maand. Wel zijn de tarieven van alle abonnementen verhoogd met 1 euro per maand. De aanpassingen gelden alleen voor nieuwe abonnementen. De nieuwe voorwaarden zijn dus enkel van toepassing op klanten die nu een nieuw abonnement afsluiten of die hun huidige abonnement verlengen. Voor de bestaande klanten van Telfort verandert er helemaal niets.

4G in de overdrive

Behalve het introduceren van nieuwe abonnementen heeft Telfort ook de snelheid van de 4G-bundel verhoogd. Dit geldt voor bestaande en voor nieuwe klanten. De maximale theoretische snelheid van 4G bij Telfort bedraagt nu 150 Mbit/s, waar deze voorheen 25 Mbit/s was. Op de meeste locaties, zoals drukke stadcentra, zal deze snelheid niet zal worden behaald. Dit zal enkel lukken op rustige locaties met goed bereik en weinig drukte op het netwerk. De gemiddelde downloadsnelheid zal daarom rond de 20Mbit/s liggen. Ter vergelijking, de maximale snelheid van een 3G-bundel ligt op 14,4 Mbit/s.

Telfort speelt met deze actie in op het toenemende mobiele dataverbruik. Vooral het mobiel streamen van video en audio neemt sterk toe. Een snelle internetverbinding is hiervoor van groot belang. Telfort is een dochteronderneming van KPN. Voor 4G maakt Telfort dan ook gebruik van het netwerk van KPN. In tegenstelling tot concurrenten zoals T-Mobile, Tele2 en Vodafone heeft Telfort geen eigen 4G netwerk tot zijn beschikking.

Modules en kosten

De nieuwe abonnementen van Telfort bestaan uit drie modules. Een databundel, belminuten en een 4G-verbinding. Het aanbod van de belbundels is versoberd en bestaat nu uit bundels van 150, 300, 500 of 1000 minuten. De kosten bedragen respectievelijk 6,8, 13 en 16 euro per maand. Hierbij geldt voor elk gesprek dat klanten na 10 minuten gratis bellen. Het aanbod van databundels bestaat uit 125 MB, 500 MB, 1 GB en 2,5 Gb voor 4, 7, 10 en 17 euro per maand. Klanten met een databundel maken standaard gebruik van een 3G-verbinding. Voor toegang tot het 4G-netwerk betalen klanten bij Telfort een meerprijs op hun abonnement van 5 euro per maand.

Zelf je abonnement samenstellen

Bij Telfort kun je zelf je abonnement samenstellen. Afhankelijk van de gekozen contractduur en van een eventuele combinatie van het abonnement met televisie en een vaste internetaansluiting, kan er extra korting worden verkregen. Wel is het verplicht om bij het afnemen van een internetbundel ook belminuten te nemen. Bij abonnementen in combinatie met een toestel wordt door Telfort een toestelbundel in rekening gebracht. De kosten van de toestelbundel zijn afhankelijk van het gekozen toestel en komen bovenop de prijs van een abonnement.

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Vriendenloterij

Ik heb geen interesse meer

Ziggo internet

Ik vind het te duur omdat we ook voor de sponsers moeten betalen. Dooeeeiiii

Plus Magazine

fijn blad maar helaas ivm verhuizing geen tijd om te lezen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord