Vodafone biedt mobiel tv-kijken aan klanten zonder tv-abonnement 
 
Vodafone lanceert vandaag een nieuwe app om buitenshuis tv te kunnen kijken. Deze app is ook leuk voor Vodafone-klanten die geen tv-abonnement hebben, want ook zij kunnen met deze app onderweg live televisie kijken. De naam van de app heet TV Anywhere en is te downloaden voor Android en iOS.
 
Voor klanten met een Vodafone Thuis-abonnement is de dienst gratis. Concurrenten als Ziggo en KPN bieden soortgelijke apps ook aan voor hun tv-klanten. 

Vodafone maakt de app echter ook beschikbaar voor mensen die geen tv-abonnement hebben bij Vodafone of bij een andere provider. Mensen met een mobiel Vodafone Red of Smart-abonnement kunnen voor 4,95 euro per maand twaalf kanalen bekijken. Het gaat dan om de zenders van NPO, RTL, SBS en Xite.

Klanten met Vodafone Thuis hebben een iets breder pakket: Zij kunnen onderweg naar zeventien zenders kijken en thuis via hun eigen wifi-netwerk naar 22 zenders.

Dataverbruik

Het verbruik van data voor het bekijken van tv gaat van de normale databundel van een klant af. De kwaliteit van de zenders kan de gebruiker zelf instellen op maximaal hd. Dan verbruikt de app 1125 MB per uur. Op de standaardkwaliteit wordt volgens Vodafone 135 MB per uur verbruikt.

TV Anywhere werkt zowel op 3G als 4G en klanten krijgen altijd een waarschuwing dat live tv-kijken data verbruikt.

Social media functies

In de app is het mogelijk om momenten te liken en te zien welke momenten vrienden liken door de app te koppelen met Facebook. Na een koppeling met Twitter kunnen tweets over het programma worden geschreven en bekeken. Het is ook mogelijk om te zien waar vrienden op dat moment naar kijken en direct met hen mee te kijken. Deze sociale koppeling kan echter ook worden uitgeschakeld.

Als de gebruiker te laat inschakelt bij een programma, kan de uitzending vanaf het begin gestart worden en bij programma's van de NPO (zonder reclame) is het ook mogelijk door te spoelen naar latere momenten.

KPN Play

KPN introduceert in het najaar de app Play waarmee mensen ook live tv kunnen kijken over mobiele netwerken. Play is ook beschikbaar voor mensen die geen klant zijn bij KPN. De app bevat naast Nederlandse zenders ook het aanbod van HBO en biedt on-demand films en series aan.

De prijs van Play is nog niet bekend, maar die ligt vanwege het uitgebreidere aanbod waarschijnlijk een stuk hoger dan bij Vodafone TV Anywhere.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Seniorenvoordeelpas

Maak er geen gebruik meer van

Vriendenloterij

Goede service

Seniorenvoordeelpas

IK MAAK ER GEBRUIK VAN.

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord