Verzekering afsluiten en betalen met Bitcoins

Het bedrijf CoverYou maakt het mogelijk om een verzekering af te sluiten deze met Bitcoins te betalen. Naar eigen zeggen is CoverYou de eerste Europese verzekeraar dat Bitcoins als betaalmiddel accepteert.

CoverYou is een verzekeringsbedrijf uit Overijssel waar je terecht kun voor telefoonverzekeringen, tabletverzekeringen en laptopverzekeringen. Vanaf 15 april is het voor consumenten mogelijk om één van bovenstaande verzekeringen af te rekenen met Bitcoins. Er kan echter alleen met Bitcoins worden betaalt bij een éénmalige betalen, een automatische incasso is dus niet mogelijk. 

Het bedrijf hoopt met de acceptatie van Bitcoins mensen aan te spreken die een liefde voor technologie hebben. Betalen met de Bitcoin is niet onomstreden. Experts zien het als een potentieel betaalmiddel, maar weer anderen geloven dat de interesse in de Bitcoin zal afnemen zodra de euro en dollar weer aantrekken. Toch is CoverYou daar niet huiverig voor: “We lopen als CoverYou geen enkel risico dus waarom zouden we niet proberen deze doelgroep aan te spreken? Wanneer er een x-bedrag aan Bitcoins wordt betaald, gaat dit direct naar onze betaalprovider die het bedrag in euro’s op onze rekening stort. Wijzelf komen dus niet in het bezit van Bitcoins en lopen dus geen enkel risico” legt mede-initiatiefnemer Ewoud Uphof uit.

Mocht het betaalmiddel alsnog floppen is het volgens CoverYou met één druk op de knop weer te verwijderen. Het bedrijf is echter niet de eerste verzekeraar die Bitcoins accepteert. Eind 2013 startte een verzekeraar in Amerika, Beauchamp-McSpadden, ook met het accepteren van Bitcoin betalingen. 

Bron: www.verzekeringen.com

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

kan het geld niet meer missen

Avrobode

Nooit geen klachten over bezorging

Vriendenloterij

Het geeft geen toevoeging aan mijn leven

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord