Studenten betalen zorgverzekering vaak op tijd

Steeds vaker komen mensen in de problemen door het niet of te laat betalen van hun zorgverzekering. Van de Nederlandse bevolking staat gemiddeld 2,1% als wanbetaler bekend, toch betaalt de meerderheid van de studenten de zorgverzekering netjes op tijd, blijkt uit onderzoek.

Jaarlijks staat 2,1% van de Nederlandse bevolking vermeldt als wanbetaler als het gaat om het op tijd betalen van de zorgverzekering. Uit onderzoek van Zorgverzekering.net blijkt dat studenten met 0,2% het minst vaak niet op tijd betalen.

De meerderheid van de studenten betaalt zijn of haar zorgverzekering dus op tijd en dat kan gerust opvallend genoemd worden. Zeker wanneer men kijkt naar een eerder onderzoek van het Nibud dat werd gedaan in september 2014. Toen bleek namelijk nog dat 1 op de 5 jongeren tussen de 18 en 24 jaar betalingsproblemen heeft. Het ging daarbij voornamelijk om openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar, onbetaalde boetes of achterstanden bij de Belastingdienst.

Goedkopere zorgverzekeringen specifiek gericht op studenten en lagere zorgkosten zouden er aan bijdragen dat studenten de zorgverzekering op tijd kunnen betalen. Dat onderstreept ook Tom Hoven, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond: "Dat speelt mee. Het zijn namelijk vaak de kosten van ingrepen die tot wanbetaling leiden en minder vaak de maandpremie." Daarnaast zouden studenten vaak goed voorbereid aan hun studie beginnen. Omdat ze vaak minder te besteden hebben, maken zij vooraf een begroting waardoor ze bewuster een keuze kunnen maken voor een bepaalde zorgverzekering.

Bron: www.verzekeringen.com

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

a.s.r. Autoverzekering

Top service!

PANNA!

Ik lees ze niet meer

Beet

super leuk blad,altijd met veel plezier gelezen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord