Genoeg aanmeldingen voor particulier glasvezel Drentse gemeente

Bewoners in de Drentse gemeente De Wolden zijn dicht bij de komst van hun eigen glasvezel. Stichting Glasvezel De Wolden heeft de benodigde 1100 aanmeldingen binnen voor de aanleg van het particuliere supersnelle internet.

Nutsbedrijf Rendo, gemeente De Wolden en de provincie Drenthe hebben nu gezegd dat zij samen bereid zijn 16 miljoen euro te investeren in een lening aan de stichting. Het gaat om een proefgebied.

De bewoners zijn noodgedwongen tot de bijzondere en unieke actie overgegaan omdat de gerenommeerde bedrijven zulke snelle verbindingen in het landelijke gebied niet willen aanleggen.

Investeringen

Ze kunnen de investeringen niet snel genoeg terugverdienen, terwijl de bewoners in twintig jaar mogen afbetalen, aldus de stichting. Het wachten is nog op het definitieve besluit van nutsbedrijf, gemeente en provincie. Dat wordt medio juni verwacht. Daarna kan een aannemer de breedband aanleggen.

Uiteindelijk zouden zo bijna 11.000 huishoudens en bedrijven in De Wolden moeten worden 'ontsloten'.

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

De Telegraaf

De krant wordt me te duur.

BN / De Stem

Prima krant-dagelijks uitkijkmoment

Tina

Geen opmerkingen, blijft een super leuk blad

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK