Genoeg aanmeldingen voor particulier glasvezel Drentse gemeente

Bewoners in de Drentse gemeente De Wolden zijn dicht bij de komst van hun eigen glasvezel. Stichting Glasvezel De Wolden heeft de benodigde 1100 aanmeldingen binnen voor de aanleg van het particuliere supersnelle internet.

Nutsbedrijf Rendo, gemeente De Wolden en de provincie Drenthe hebben nu gezegd dat zij samen bereid zijn 16 miljoen euro te investeren in een lening aan de stichting. Het gaat om een proefgebied.

De bewoners zijn noodgedwongen tot de bijzondere en unieke actie overgegaan omdat de gerenommeerde bedrijven zulke snelle verbindingen in het landelijke gebied niet willen aanleggen.

Investeringen

Ze kunnen de investeringen niet snel genoeg terugverdienen, terwijl de bewoners in twintig jaar mogen afbetalen, aldus de stichting. Het wachten is nog op het definitieve besluit van nutsbedrijf, gemeente en provincie. Dat wordt medio juni verwacht. Daarna kan een aannemer de breedband aanleggen.

Uiteindelijk zouden zo bijna 11.000 huishoudens en bedrijven in De Wolden moeten worden 'ontsloten'.

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Seniorenvoordeelpas

Maak er geen gebruik meer van

Vriendenloterij

Goede service

Seniorenvoordeelpas

IK MAAK ER GEBRUIK VAN.

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord