Over je datalimiet? KPN rekent niet langer extra kosten!

Eindelijk komt er een einde aan frustrerende hoge rekeningen aan het einde van een drukke maand. Klanten van KPN die over hun mobiele datalimiet gaan betalen vanaf 21 april niet langer bij. Dat maakte het bedrijf deze week bekend via een speciale actiesite. Wel schroeft de provider de verbindingssnelheid fors omlaag (tot 64 kbps download en 32 kbps upload) zo gauw de limiet overschreven wordt. De maatregel geldt vooral voor klanten met een oud abonnement. Nieuwe abonnementen kennen al een soortgelijke regeling.

KPN lijkt de consument zo te geven wat deze wil: niet met onvoorziene kosten worden geconfronteerd. Wel is de gereduceerde snelheid erg laag. Essentiële zaken als mail binnenhalen en WhatsAppen (zolang je geen afbeeldingen wilt versturen) zijn goed te doen. Een gemiddelde webpagina laden, toch al gauw anderhalf mb, duurt met de verlaagde snelheid drie minuten en is daarmee nauwelijks een optie.

Andere telekombedrijven gingen KPN voor. T-Mobile laat klanten al jaren niet bijbetalen wanneer ze hun datalimiet overschrijden. Gebruikers die door hun databundel heen zijn kunnen eenvoudig data bijkopen via de T-Mobile app. Deze service biedt KPN nu ook: met een sms-je kunnen klanten een extra (snelle) databundel bijkopen. Vodafone biedt klanten juist de optie om te kiezen: ofwel tegen de oude snelheid verder internetten en bijbetalen, ofwel terugschakelen zonder extra kosten.

Oude abonnemten ook naar 4g

KPN verkoopt al een tijd geen abonnementen meer met een lagere snelheid dan 4g. Daarom geeft het bedrijf nu ook klanten met een oud abonnement toegang tot het 4g-netwerk. Dat gebeurt zonder bijkomende kosten. Ook krijgen abonnementen van vóór 1 juli 2013 gratis meer mb’s. Let wel op: niet alle toestellen en simkaarten zijn geschikt voor 4g. Via de KPN site of helpdesk kun je nagaan of jouw toestel of simkaart 4g-ready is.

Vanaf 1 juli 2015 gaat KPN nieuwe frequenties hanteren om het bestaande 4g-netwerk te verbeteren. Uiteindelijk wil het bedrijf overstappen van de huidige 4g-standaard LTE Standard (880 MHz) naar het snellere LTE Advanced (1800 MHz). Dat gebeurt eerst in de vijf grote steden.

Nieuwe abonnementen – lagere prijzen

KPN versimpelt ook  de bestaande abonnementsstructuur. Klanten kunnen nu kiezen uit vier abonnementen: basis, instap, standaard en premium. De kosten van bestaande abonnementen veranderen daardoor. In de meeste gevallen is dat in het voordeel van de abonnementhouder.

 

 

 

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Seniorenvoordeelpas

Maak er geen gebruik meer van

Vriendenloterij

Goede service

Seniorenvoordeelpas

IK MAAK ER GEBRUIK VAN.

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord