4G-netwerk van KPN in jaar tijd 80 procent sneller

KPN stelt dat de gemiddelde snelheid op zijn 4G-netwerk in een jaar tijd met 80 procent is toegenomen naar 36 Mbps (4,5 MB per seconde).

Dat maakt KPN bekend bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers.
Een jaar geleden lag de gemiddelde snelheid van 4G nog op 20 Mbps (2,5 MB per seconde). Eerder dit jaar bleek uit een meting van Ookla Speedtest dat 4G van KPN een gemiddelde snelheid had van ruim 26 Mbps (3,2 MB per seconde).

"Door de exponentiële groei van streamingdiensten blijft dataverbruik toenemen", aldus KPN. Gemiddeld verbruikt een KPN-klant nu 1,1 GB per maand, een ruime verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode in 2014.

Vast en mobiel

KPN zag verder het aantal klanten met een mobiel abonnement met 68.000 groeien naar ruim 7,5 miljoen. Het aantal prepaidklanten daalde wel hard met 84.000.

Er was bij het aantal breedband- en interactieve tv-klanten opnieuw sprake van groei. Inmiddels nemen 2,84 miljoen mensen breedband af bij KPN, 31.000 meer dan een jaar geleden. 1,74 miljoen mensen hebben tv van KPN, 64.000 meer dan een jaar eerder.

In totaal nemen inmiddels 608.000 KPN-klanten een combinatie van vaste en mobiele diensten af. Dat is een verdubbeling in vergelijking met het tweede kwartaal van 2014. Bovendien heeft ruim de helft (54 procent) van de breedbandklanten een zogeheten triple play-pakket (met vast bellen, internet en tv). Een jaar geleden was dat 47 procent.

KPN zag zijn brutowinst in het afgelopen kwartaal stabiliseren en is positiever geworden over het resultaat dat in heel 2015 kan worden geboekt. 

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Caravannen!

Een prima blad dat ik nu digitaal ga lezen.

Roularta Media Nederland

tevreden

verisure

Te duur

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord