Ziggo en Vodafone Nederland gaan verder als één bedrijf

Ziggo en Vodafone Nederland gaan samen verder als één bedrijf. De nieuwe provider met een vast en mobiel netwerk moet beter concurreren met bedrijven als KPN, T-Mobile en Tele2.

Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, richt een joint venture op met Vodafone om de nieuwe provider te creëren, zo is vannacht bekendgemaakt. Beide bedrijven krijgen de helft van de gezamenlijke onderneming in handen. Daarvoor moet Vodafone nog wel 1 miljard euro betalen aan Liberty Global. Onder welke naam de nieuwe provider actief zal zijn is nog niet bekend. Ook is nog niet precies duidelijk of er iets verandert voor bestaande klanten van Vodafone of Ziggo.

Wel is duidelijk dat er nieuwe abonnementen zullen worden aangeboden waarin vast internet via het Ziggo-netwerk en mobiel internet via het Vodafone-netwerk is inbegrepen.

Door de samenvoeging van de twee bedrijven denken Vodafone en Liberty Global uiteindelijk zo'n 280 miljoen euro per jaar te kunnen besparen. Het gaat daarbij onder meer om kosten op infrastructuur, marketing en administratie. De bedrijven spreken in de aankondiging niet over het verlies van banen.

De fusie tussen Ziggo en Vodafone moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. De bedrijven zeggen te verwachten dat dit eind 2016 gebeurt.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

CanalDigitaal

geen, we hebben geen schotel meer nodig dat is de reden van opzegging

Alkmaarsche Courant

Goede krant met nieuws uit je eigen woonomgeving.

ANWB lidmaatschap

Meer keuze mogenlijkheden

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK