Ziggo en Vodafone Nederland gaan verder als één bedrijf

Ziggo en Vodafone Nederland gaan samen verder als één bedrijf. De nieuwe provider met een vast en mobiel netwerk moet beter concurreren met bedrijven als KPN, T-Mobile en Tele2.

Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, richt een joint venture op met Vodafone om de nieuwe provider te creëren, zo is vannacht bekendgemaakt. Beide bedrijven krijgen de helft van de gezamenlijke onderneming in handen. Daarvoor moet Vodafone nog wel 1 miljard euro betalen aan Liberty Global. Onder welke naam de nieuwe provider actief zal zijn is nog niet bekend. Ook is nog niet precies duidelijk of er iets verandert voor bestaande klanten van Vodafone of Ziggo.

Wel is duidelijk dat er nieuwe abonnementen zullen worden aangeboden waarin vast internet via het Ziggo-netwerk en mobiel internet via het Vodafone-netwerk is inbegrepen.

Door de samenvoeging van de twee bedrijven denken Vodafone en Liberty Global uiteindelijk zo'n 280 miljoen euro per jaar te kunnen besparen. Het gaat daarbij onder meer om kosten op infrastructuur, marketing en administratie. De bedrijven spreken in de aankondiging niet over het verlies van banen.

De fusie tussen Ziggo en Vodafone moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. De bedrijven zeggen te verwachten dat dit eind 2016 gebeurt.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Curves Beuningen

Geen, fijne club.

Vriendenloterij

Prima loterij

Cleanprofs

Het is tijd om te besparen op niet noodzakelijke kosten , dus helaas is nu cleanprofs aan de beurt !!!

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord