Ziggo stopt privacyschending digitale TV na onderzoek CBP

Ziggo heeft de privacy van tv-kijkers geschonden door gegevens over hen te verzamelen zonder dat zij dat wisten. Inmiddels heeft de kabelaar zijn beleid aangepast. Dat meldt het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) vandaag na een onderzoek.

De privacyschending zat hem in het feit dat Ziggo bij een deel van de tv-klanten het kijkgedrag bijhield, om daar kijkcijferanalyses van te maken. Dit gebeurde zonder toestemming te vragen, terwijl dat wettelijk gezien wel nodig is als persoonsgegevens (zoals kijkgedrag) worden verzameld.

De provider presenteerde bovendien specifieke aanbiedingen aan gebruikers op basis van films die zij via het video-on-demand-platform van Ziggo hadden bekeken. Ook hier werd onvoldoende informatie over gegeven en het was bovendien niet mogelijk om de dataverzameling te weigeren. Ook de aankoop van eenmalige sportuitzendingen werd zonder toestemming bijgehouden voor marketingdoeleinden.

Alle overtredingen zijn inmiddels door Ziggo beëindigd. Waar nog gegevens worden verzameld gebeurd dat geanonimiseerd of er wordt specifiek toestemming voor gevraagd.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Caravannen!

Een prima blad dat ik nu digitaal ga lezen.

Roularta Media Nederland

tevreden

verisure

Te duur

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord