Wifi in trein krijgt snelheidslimiet na overstap 4G

OV-Magazine meldt dat de NS als onderdeel van de overstap naar een 4G-netwerk voor wifi in de trein een snelheidslimiet per gebruiker introduceert.

De limiet bedraagd naar verluidt 150 kb's per seconde en gaat in juni in, een paar weken voordat alle intercity's met 4G-capaciteit moeten zijn uitgerust. De overstap van 3 naar 4G zal naar verwachting in de derde week van juli zijn afgerond.

Voor het aanbieden van wifi in de intercity-treinen gaat de NS opnieuw samenwerken met telecomprovider T-Mobile.

Een van de belangrijkste punten voor het overstappen naar 4G is dat het internet in de intercity's zowel sneller als stabieler moet worden. Maar om stabiel internet te kunnen bewerkstelligen wordt dus een snelheidslimiet ingevoerd, zodat gebruikers niet buitenproportioneel het beschikbare netwerk kunnen belasten.

Een klein minpuntje is dat T-Mobile nog niet in heel Nederland dekking voor het 4G-netwerk heeft, waardoor dus niet overal in Nederland gebruik kan worden gemaakt van het snellere internet in de trein. Het gaat dan met name om delen van Zeeland, Limburg, Groningen, Friesland en Brabant waar de dekking nog niet optimaal is.

Bron: nu.nl/ANP

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Linda Magazine

Top magazine maar in het kader van bezuinigen….

TVFilm

Jaren plezier van TVfilm ondervonden.

Essent

beter telefonisch bereikbaar

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord