Vodafone start dit jaar met bellen via 4G en wifi

Vodafone gaat het nog dit jaar mogelijk maken om te bellen via het 4G-netwerk en via wifi. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend tijdens een evenement op zijn hoofdkantoor in Amsterdam.

De introductie van de nieuwe technologie moet zorgen voor een betere belverbinding binnenshuis. Nu wordt er nog gebeld via 2G, wat binnenshuis vaak een slechter bereik biedt dan 4G of wifi. Volgens de provider heeft ruim een kwart van de Nederlanders thuis connectiviteitsproblemen. De introductie van de nieuwe belmethodes moet bijdragen aan een oplossing daarvoor.

Najaar
Ook KPN en T-Mobile maakten al bekend dat zij bellen via 4G (VoLTE) in 2016 wil introduceren. Details daarover zijn nog niet bekend. KPN zei maandag bovendien dat de provider volgend jaar wil starten met wifi-bellen.

Vodafone introduceert de nieuwe technologieën in het najaar voor consumenten. Zakelijke klanten zijn in 2017 aan de beurt. Een exacte introductiedatum is niet bekend.

Bellen via 4G en wifi moet zorgen voor een betere gesprekskwaliteit. Bovendien kan tijdens het bellen een snelle dataverbinding in stand blijven. Bij bellen via het 2G-netwerk kan niet tegelijk 4G worden gebruikt.

Databundel
Vodafone belooft dat het geen probleem zal zijn om tijdens een gesprek te switchen van wifi naar 4G of 3G. Tijdens het bellen worden geen MB's uit de databundel, maar wel belminuten verbruikt.

Het is nog niet bekend met welke toestellen de nieuwe beltechnologieën zullen werken. Steeds meer smartphones ondersteunen VoLTE en wifi-bellen, maar ze moeten ook nog apart worden gecertificeerd voor gebruik op het Vodafone-netwerk. Daar wordt nog aan gewerkt.

Bron: nu.nl

 

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Curves Beuningen

Geen, fijne club.

Vriendenloterij

Prima loterij

Cleanprofs

Het is tijd om te besparen op niet noodzakelijke kosten , dus helaas is nu cleanprofs aan de beurt !!!

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord