Verzekeringen en energie vergelijken levert 327 miljoen op

Nederlanders die wisselden van zorg- en autoverzekeraar en van energieleverancier hebben 327 miljoen euro bespaard. De gemiddelde besparing een autoverzekering was zo’n 128 euro. Het overstappen naar een andere energieleverancier leverderde gemiddeld ruim 183 euro op. En bij het wisselen van zorgverzekeraar bespaarden consumenten ruim 239 euro.

De besparingen haalden ze binnen in de periode januari 2014 en maart 2015, blijkt uit de Nationale Vergelijkingsmonitor 2013-2015 van vergelijkingssite Pricewise en onderzoeksbureau CG Selecties.

Zorgverzekeringen en energieleveranciers werden het vaakst vergeleken (door meer dan 50% van de consumenten). 25% maakt een vergelijking van autoverzekeringen. Bij autoverzekeringen en energieleveranciers was de prijs het belangrijkst. Bij zorgverzekeringen keken consumenten ook naar hun zorgenden en de dekking van de zorgverzekering.

80% van de consumenten vergelijkt zorgverzekeringen en energieleveranciers via vergelijkingssites als Independer. Autoverzekeringen worden minder online vergeleken, daarvoor gebruikt maar 55% van de consumenten vergelijkingssites.

Bron: weblog.independer.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

CanalDigitaal

geen, we hebben geen schotel meer nodig dat is de reden van opzegging

Alkmaarsche Courant

Goede krant met nieuws uit je eigen woonomgeving.

ANWB lidmaatschap

Meer keuze mogenlijkheden

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK