Verzekeraar ASR ziet winst ruim verdubbelen

ASR heeft de winst in de eerste jaarhelft ruimschoots verdubbeld tot 397 miljoen euro. Ook het onderliggend operationeel resultaat nam toe, met ruim een kwart, tot 280 miljoen euro. Dat maakte de genationaliseerde verzekeraar donderdag bekend. 

De premie-inkomsten gingen met 10 procent omhoog tot bijna 2,5 miljard euro. Dat was voornamelijk te danken aan de overname per 1 januari van de pensioenverplichtingen van het pensioenfonds van olieconcern Chevron. Daarnaast hielpen onder meer hogere beleggingsopbrengsten de winst van ASR vooruit.

Ondanks de aanhoudend lage rente wist ASR de solvabiliteit op een hoog niveau te houden en zelfs te versterken. ''De resultaten van vandaag laten zien dat ASR in ieder geval klaar is voor een zelfstandige toekomst'', zei topman Jos Baeten. Daarover wordt in de tweede jaarhelft meer duidelijk.

Zelfstandig verder

Verzekeraar ASR wil graag zelfstandig verder. Topman Jos Baeten zei dat donderdag in een toelichting op de halfjaarcijfers van de voormalige verzekeringsdivisie van Fortis, die op het hoogtepunt van de kredietcrisis in 2008 werd genationaliseerd.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaat over de toekomst van ASR. Daarover wordt in de tweede heft van dit jaar meer duidelijk. ''Wij vinden zelfstandigheid een buitengewoon serieuze optie'', zei Baeten tegen het ANP. ''De aandelenmarkten zitten nu even tegen, maar die herstellen wel weer.''

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

CanalDigitaal

geen, we hebben geen schotel meer nodig dat is de reden van opzegging

Alkmaarsche Courant

Goede krant met nieuws uit je eigen woonomgeving.

ANWB lidmaatschap

Meer keuze mogenlijkheden

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK