Verzekeraar ASR ziet winst ruim verdubbelen

ASR heeft de winst in de eerste jaarhelft ruimschoots verdubbeld tot 397 miljoen euro. Ook het onderliggend operationeel resultaat nam toe, met ruim een kwart, tot 280 miljoen euro. Dat maakte de genationaliseerde verzekeraar donderdag bekend. 

De premie-inkomsten gingen met 10 procent omhoog tot bijna 2,5 miljard euro. Dat was voornamelijk te danken aan de overname per 1 januari van de pensioenverplichtingen van het pensioenfonds van olieconcern Chevron. Daarnaast hielpen onder meer hogere beleggingsopbrengsten de winst van ASR vooruit.

Ondanks de aanhoudend lage rente wist ASR de solvabiliteit op een hoog niveau te houden en zelfs te versterken. ''De resultaten van vandaag laten zien dat ASR in ieder geval klaar is voor een zelfstandige toekomst'', zei topman Jos Baeten. Daarover wordt in de tweede jaarhelft meer duidelijk.

Zelfstandig verder

Verzekeraar ASR wil graag zelfstandig verder. Topman Jos Baeten zei dat donderdag in een toelichting op de halfjaarcijfers van de voormalige verzekeringsdivisie van Fortis, die op het hoogtepunt van de kredietcrisis in 2008 werd genationaliseerd.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaat over de toekomst van ASR. Daarover wordt in de tweede heft van dit jaar meer duidelijk. ''Wij vinden zelfstandigheid een buitengewoon serieuze optie'', zei Baeten tegen het ANP. ''De aandelenmarkten zitten nu even tegen, maar die herstellen wel weer.''

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Vriendenloterij

wij zijn al lid van de postcodeloterij en vinden het een beetje teveel iedere maand, vandaar dat we helaas moeten opzeggen.

PANNA!

Leuk blad

Vriendenloterij

Te weinig prijs met 1 lotje alleen voordeel voor o.a musea maar dan is museumjaarkaart stukken goedkoper.

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord