Tele2 heeft zijn 4G-netwerk flink uitgebreid, waardoor in een groot deel van Nederland nu buitenshuis bereik is.

Dat laat de provider dinsdag weten aan Nu.nl. Eerder dit jaar ging het 4G-netwerk van start met dekking in de Randstad.

Het eigen 4G-netwerk van de provider, dat zijn klanten eerder liet internetten via het 3G-netwerk van T-Mobile, is nog niet voor alle Tele2-klanten beschikbaar. "Aan het eind van deze maand hebben we 40.000 klanten overgezet en volgende maand gaat het tempo weer omhoog", aldus woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo.

Eind juni of begin juli moeten alle klanten met een 4G-telefoon zijn overgezet op het nieuwe netwerk. Dan wordt het ook mogelijk voor nieuwe klanten om een abonnement af te sluiten waarbij direct 4G-toegang wordt geboden.

Terwijl het 4G-netwerk werd getest in de Randstad, werkte Tele2 al aan de uitbreiding van het netwerk in andere delen van het land. Toen 4G werd getest in andere gebieden, leverden klanten hier goede feedback op. "Daarom hebben we besloten om alle beschikbare masten buiten de Randstad ook al aan te zetten", aldus Te Gussinklo.

In totaal heeft 70% van de Nederlanders nu buitenshuis 4G-bereik, stelt de provider. Binnenshuis is het bereik nog een stuk minder.

Door: nu.nl / ANP
Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Story

Mijn moeder kan de tijdschriften niet meer goed lezen, dit is de reden dat we opzeggen.

Innova Energie

Innova Energie BV is een oplochter

Denksport

Met veel plezier gebruik gemaakt van het abonnement. Wegens ziekte wil ik voorlopig stoppen. Heb nog zeven nummers liggen.

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord