T-Mobile start in november pilot met sneller 4G+

T-Mobile start in november met het beperkt aanbieden van sneller 4G-internet middels 4G+. Ook wordt de mobiele dekking binnenshuis verbeterd. Dat meldde de provider maandag.

Het aantal locaties waar T-Mobile vanaf november 4G+ zal aanbieden wordt nog nader bepaald. Op een later moment wordt de snellere versie van 4G volledig uitgerold. Het 4G+ van de provider heeft een maximale snelheid van 225 Mbps.

T-Mobile kon 4G+ eerder nog niet aanbieden omdat het enkel via de 1800 MHz-frequentie dekking bood. Bij 4G+ is er verbinding over twee frequenties tegelijkertijd, waardoor de snelheid hoger ligt dan bij regulier 4G.

Betere dekking

De provider verwacht aan het eind van het jaar 75 procent van zijn klanten van een 4G-verbinding via de 900 MHz-frequentie te voorzien. Naast de mogelijkheid tot 4G+ biedt de uitrol van de frequentie ook een beter bereik binnenshuis en een groter bereik in uitgestrekte gebieden.

Concurrenten KPN en Vodafone bieden al langer 4G+ aan en dekken ook al langer in meerdere frequenties. T-Mobile had voor de frequentieveiling enkel beschikking over de hoge 1800 MHz- en 2600 MHz-frequenties die een kleiner bereik bieden.

De provider moest daarom meer zendmasten bouwen dan zijn concurrenten. “Daardoor heeft het langer geduurd om ons 4G-netwerk op te bouwen, maar kunnen we nu wel profiteren van alle masten die we al hebben”, zegt T-Mobile-netwerkstrateeg Richard Marijs. “Door gebruik te maken van de 900 MHz-frequentie kunnen we betere dekking bieden zonder zendlocaties bij te bouwen.”

De provider verwacht dat 95 procent van de Nederlanders eind oktober in zijn 4G-dekkingsgebied woont.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

CanalDigitaal

geen, we hebben geen schotel meer nodig dat is de reden van opzegging

Alkmaarsche Courant

Goede krant met nieuws uit je eigen woonomgeving.

ANWB lidmaatschap

Meer keuze mogenlijkheden

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK