Spotify overweegt gratis versie te beperken tot drie maanden

Digital Music News meldde afgelopen week dat muziekstreamingsdienst Spotify van plan zou zijn om zijn aanbodmodel te herzien, waardoor de gratis versie na drie maanden stopt. Kort nadat dit gemeld werd ontkrachtte een woordvoerder van het bedrijf dit gerucht.

Momenteel kunnen gebruikers ongelimiteerd gratis muziek afspelen via Spotify. Tussendoor worden er dan advertenties afgespeeld, om zo toch royalties aan muzieklabels te kunnen betalen. Zodra je een abonnement neemt op Spotify komen de advertenties ook te vervallen.

De gratis versie van Spotify ligt echter wel onder vuur doordat onder meer zangeres Taylor Swift haar eigen muziek van Spotify verwijderde. Daarnaast werkt techgigant Apple aan een eigen, vermoedelijk betaalde muziekstreamingsdienst en dat spreekt grote platenlabels als Universal Music Group en Sony Music Entertainment aan.

Spotify zou daarom overwegen om het verdienmodel te herzien en gebruikers een testperiode te bieden van drie maanden. Om na die drie maanden nog gebruik te kunnen maken van de dienst, dient een abonnement te worden afgesloten.

De bronnen beweren dat Spotify zelf de wijzigingen niet wil doorvoeren, maar dat het gebeurt onder druk van de labels.

Spotify heeft altijd beweerd dat een gratis versie nodig is om gebruikers te lokken naar de betaalde variant. Naar schatting 75% van de 60 miljoen Spotify-gebruikers maken gebruik van de gratis versie van de dienst.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Curves Beuningen

Geen, fijne club.

Vriendenloterij

Prima loterij

Cleanprofs

Het is tijd om te besparen op niet noodzakelijke kosten , dus helaas is nu cleanprofs aan de beurt !!!

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord