Vodafone en GVB testen smartphone als vervoersbewijs

Vodafone start nog voor de zomer met een test waarbij een aantal Amsterdammers hun smartphone kunnen gebruiken om in- en uit te checken bij vervoerder GVB.

In eerste instantie gaat het om een test op beperkte schaal: 100 Amsterdamse Vodafone-klanten krijgen een speciale simkaart van het bedrijf die het mogelijk maakt om via nfc-technologie hun telefoon als vervoersbewijs te gebruiken binnen de transportmiddelen van de GVB.

De smartphone met speciale simkaart kan, net als met een reguliere ov-chipkaart, tegen een in- of uitcheck terminal in de bus, tram of metro worden gehouden. Op de telefoon is dan vervolgens te zien of je bent in- of uitgecheckt, iets wat vaak wordt gemist bij de standaard ov-chipkaart.

Vodafone, GVB en Trans Link Systems, beheerders van de ov-chipkaart, willen de nieuwe methode na de test in Amsterdam landelijk gaan uitrollen wanneer het goed blijkt te werken.

NS-topman Timo Huges zei in september vorig jaar al dat hij gras zou zien dat reizigers over niet al te lange tijd met hun telefoon kunnen betalen. Het initiatief zou echter niet bedoeld zijn om de ov-chipkaart helemaal te vervangen.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Vriendenloterij

Ik ben er weer ingetrapt, wil geen loten

De Telegraaf

De Telegraaf is een zeer informatieve krant teveel voor mij te lezen

Plus Magazine

Prima blad met veel informatie. Ga nu een periode een ander blad lezen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord