Vodafone en GVB testen smartphone als vervoersbewijs

Vodafone start nog voor de zomer met een test waarbij een aantal Amsterdammers hun smartphone kunnen gebruiken om in- en uit te checken bij vervoerder GVB.

In eerste instantie gaat het om een test op beperkte schaal: 100 Amsterdamse Vodafone-klanten krijgen een speciale simkaart van het bedrijf die het mogelijk maakt om via nfc-technologie hun telefoon als vervoersbewijs te gebruiken binnen de transportmiddelen van de GVB.

De smartphone met speciale simkaart kan, net als met een reguliere ov-chipkaart, tegen een in- of uitcheck terminal in de bus, tram of metro worden gehouden. Op de telefoon is dan vervolgens te zien of je bent in- of uitgecheckt, iets wat vaak wordt gemist bij de standaard ov-chipkaart.

Vodafone, GVB en Trans Link Systems, beheerders van de ov-chipkaart, willen de nieuwe methode na de test in Amsterdam landelijk gaan uitrollen wanneer het goed blijkt te werken.

NS-topman Timo Huges zei in september vorig jaar al dat hij gras zou zien dat reizigers over niet al te lange tijd met hun telefoon kunnen betalen. Het initiatief zou echter niet bedoeld zijn om de ov-chipkaart helemaal te vervangen.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

CanalDigitaal

geen, we hebben geen schotel meer nodig dat is de reden van opzegging

Alkmaarsche Courant

Goede krant met nieuws uit je eigen woonomgeving.

ANWB lidmaatschap

Meer keuze mogenlijkheden

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK