Ruim anderhalf miljoen Nederlandse Spotify gebruikers

In Nederland zijn ruim anderhalf miljoen actieve gebruikers van de streamingdienst Spotify. Dit liet het bedrijf maandag zelf weten op de dag dat het haar vijfjarig bestaan in Nederland had.

Volgens Spotify gebruikt één op de zes Nederlandse smartphonegebruikers de streamingdienst voor muziek. Het bedrijf baseert deze uitspraak op eigen gegevens en data van marktonderzoeker GfK uit december 2014.

Destijds bleek dat er bijna 10 miljoen Nederlandse smartphonegebruikers zijn. Eén op de zes (16,7%) daarvan staat gelijk aan 1,67 miljoen.

Omzet

Volgens Spotify groeit de dienst in Nederland nog steeds. Het bedrijf wilde echter geen percentages noemen en maakt ook niet bekend hoeveel mensen er in Nederland een abonnement op de betaalde versie van Spotify hebben. Het is ook mogelijk om gratis naar Spotify te luisteren; er zijn dan minder functionaliteiten beschikbaar en er is tussen de liedjes door reclame te horen.

Het bedrijf zorgt in Nederland naar eigen zeggen voor een kwart van de omzet die Nederlandse platenlabels verdienen. Internationale labels zijn dus buiten beschouwing gelaten.

Succesvolle markt

Het Zweedse bedrijf maakte ook bekend dat Nederland, naast Scandinavische landen, één van de meest succesvolle markten is voor Spotify. Daarbij is niet gekeken naar het absolute aantal gebruikers, maar het aantal gebruikers in vergelijking met de totale smartphonemarkt.

Wereldwijd heeft Spotify zestig miljoen gebruikers waarvan er vijftien miljoen betalen voor hun abonnement.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Make A Wish

Het wordt voor mij tijd om nu een ander goed doel te steunen

Readers Digest

Blijft leuk om te lezen, makkelijk mee te nemen op vakantie etc.

De Volkskrant

vaak geen tijd om te lezen heb ook de streekkrant

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord