KPN gaat 22 zenders via internet aanbieden
 
KPN gaat via zijn nieuwe dienst Play online toegang bieden tot 22 zenders. De dienst zal beschikbaar zijn voor iedereen, dus ook voor mensen die geen tv-abonnement hebben of helemaal geen klant zijn bij KPN.

Naast live tv zal Play ook on-demand films en series aanbieden, onder meer van HBO. De beeldkwaliteit is vooralsnog niet hd, KPN zegt te kijken of de kwaliteit in de toekomst kan worden verhoogd.

Het tv-aanbod bestaat onder meer uit NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, Net 5 en Veronica. Verder zijn Discovery Channel, National Geographic, MTV, Comedy Central, TLC, Xite, Disney Channel, Nickelodeon en Discovery ID onderdeel van het pakket.

HBO

Ook zullen drie zenders van HBO beschikbaar zijn via Play. De prijs van een Play-abonnement is niet bekend. Alleen een HBO-pakket kost normaal gesproken al 15 euro per maand, dus de maandprijs van Play ligt vermoedelijk nog iets hoger.

Het is voor het eerst dat HBO in Nederland beschikbaar wordt zonder tv-abonnement. In Amerika heeft HBO een eigen losstaande streamingdienst, maar in Nederland kan HBO vooralsnog niet alleen via internet worden afgenomen.

Klanten van Play krijgen ook toegang tot het on-demand aanbod van HBO, dat voorheen al via de eigen HBO Go-app beschikbaar was.

Terugkijken

Bij zenders van de NPO en de zenders van SBS is het mogelijk om programma's tot zeven dagen terug te kijken. Bij de zenders van RTL en de meeste andere commerciële zenders kan dat niet, maar kunnen klanten wel zelf opnames maken. Deze opnames kunnen van tevoren worden ingepland en in totaal kan tot 200 uur aan televisie in de cloud worden opgeslagen.

Alleen bij Disney Channel is terugkijken helemaal niet mogelijk. NPO 1, 2 en 3 zijn ook beschikbaar met gesproken ondertiteling.

Play wordt in de herfst gelanceerd, maar een groep van 500 testers kan er in de zomer al mee aan de slag, op iOS en Android. Zenders kunnen met een Chromecast naar een tv worden gestuurd. Aanmelden voor de test kan op desite van KPN.

Jongeren

KPN richt de dienst duidelijk op jongeren. Volgens de provider kijkt die doelgroep steeds minder op traditionele manieren naar tv, films en series.

Het aanbieden van de dienst aan mensen die geen KPN-klant zijn is volgens Jaap Postma, directeur consumentenmarkt bij KPN, "ongekend in Nederland". Verschillende providers, waaronder KPN, laten hun tv-klanten al via apps naar televisiezenders kijken, maar mensen die geen klant zijn of alleen internet afnemen kunnen dat niet.

Ziggo heeft ook de eigen streamingdienst Horizon Go, maar die is alleen beschikbaar voor mensen met een abonnement bij de kabelaar.

App

In de app van Play worden zenders niet meer in de traditionele volgorde gepresenteerd, maar afhankelijk van de interesse van individuele gebruikers. De app zal ook in de gemist-sectie programma's suggereren die bij de smaak van een gebruiker passen. Gebruikers kunnen programma's in mappen opslaan om later terug te kijken.

Vorige week maakte KPN al bekend dat het bedrijf ook een eigen tv-serie en eigen sport- en muziekprogramma's gaat produceren. Diederik Rosenbaum, directeur tv bij KPN, zegt tegen NU.nl dat "een deel van" deze programma's ook in Play zal verschijnen.

Bron: nu.nl
 

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Leeuwarder Courant

bezorging zeer onregelmatig en in het weekend helemaal niet

Chubb Verzekering

verzekering niet meer nodig

verisure

altijd erg tevreden geweest maar de maandlasten kan ik niet meer betalen van toen ik begon van maandlasten van € 45,= is het nu zo duur geworden
ik heb daar verleden jaar al over gebeld maar elke paar maanden komt er geld bij snap niet dat dat zomaar kan
het is jammer maar niet meer te betalen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord