KPN investeert in beter bereik in dunbevolkte gebieden

KPN gaat de komende jaren tientallen miljoenen euro's investeren in het beter bereikbaar maken van het netwerk.

Dit meldde het telecombedrijf afgelopen week. Onder meer door de inzet van nieuwe technieken en het opstellen van extra masten kunnen de komende jaren honderden zogeheten knelpunten worden aangepast.

KPN zette in eerste instantie in op betere dekking in gebieden vanaf 1500 inwoners, maar gaat deze grens nu verlagen. Dat betekent vooral dat gebieden in Overijssel, Drenthe en Limburg, en dan met name de grensgebieden, beter bereikbaar worden. Maar ook locaties in Noord-Holland en Noord-Brabant worden aangepakt.

Enerzijds gaat KPN vanuit bestaande masten werken met frequenties die een groter bereik hebben, vooral bij bellen maar ook bij mobiel internet. Anderzijds zullen er extra masten worden bijgeplaatst, maar daarvoor moet eerst een vergunning verkregen worden.

Volgens Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN, valt de aanpassing met betrekking tot de frequenties eenvoudig te realiseren, maar omdat ze voor het plaatsen van nieuwe masten afhankelijk zijn van andere partijen en de nodige regels en wetten kan deze procedure nog even gaan duren.

Het netwerk van KPN heeft in Nederland op dit moment een bereik van meer dan 99%, aldus het telecombedrijf. Hoewel de verbeteringen het netwerk verder zullen verbeteren is een dekking van 100% volgens Groote onwaarschijnlijk.

KPN verwacht in de komende 3,5 jaar de verbetering in de dunbevolkte gebieden door te voeren.

Bron: ANP

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Curves Beuningen

Geen, fijne club.

Vriendenloterij

Prima loterij

Cleanprofs

Het is tijd om te besparen op niet noodzakelijke kosten , dus helaas is nu cleanprofs aan de beurt !!!

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord