Bellen via 4G vanaf volgend jaar mogelijk bij KPN

KPN-klanten kunnen vanaf volgend jaar bellen via 4G. Nu moet om te bellen nog worden teruggeschakeld op het oude 2G-netwerk.

De zogenoemde Voice over LTE (VoLTE)-techniek werd al beperkt getest. In 2016 start de uitrol naar alle klanten.

VoLTE heeft als voordeel dat de 4G-verbinding in stand blijft tijdens het bellen. Nu kan tijdens het bellen alleen 3G worden gebruikt. Bij bellen over 4G moeten gesprekken bovendien veel sneller tot stand komen, is de kwaliteit beter en is het ook mogelijk om direct over te schakelen naar een videogesprek via de dataverbinding.

De meeste telefoons die nu op de markt zijn ondersteunen VoLTE nog niet, maar naar verwachting zullen steeds meer telefoons de standaard wel ondersteunen. KPN zegt verschillende smartphones al te testen. Volgens de provider gebruiken inmiddels ruim 3 miljoen klanten het 4G-netwerk van KPN. 

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

a.s.r. Autoverzekering

Top service!

PANNA!

Ik lees ze niet meer

Beet

super leuk blad,altijd met veel plezier gelezen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord