'Half miljoen slimme thermostaten in Nederlandse huishoudens'

Zo'n 8 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft een 'slimme' thermostaat, wat neer komt op zo’n 600.000 huishoudens. Dat blijkt uit een marktonderzoek door Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders.

Slimme thermostaten zijn op afstand bestuurbaar en maken inzichtelijker hoeveel energie er wordt verbruikt. Sommige varianten kunnen ook zelf leren van de gewoontes van inwoners, waardoor ze zelf kunnen bepalen wanneer het huis warm moet zijn en wanneer de verwarming uit kan blijven.

Volgens het onderzoek is de Toon-thermostaat van Eneco het populairst. In totaal zou 34 procent van de slimme thermostaten een Toon zijn. Dat sluit min of meer aan op verkoopcijfers die de energieleverancier begin maart bekendmaakte. De Toon bleek toen in totaal 225.000 keer verkocht te zijn.

Op de tweede plaats staat de Nefit ModuLine Easy-thermostaat met 14 procent, gevolgd door de E-thermostaat van Essent met 9 procent. De HoneyWell EvoHome wordt door 8 procent gebruikt, terwijl Google-thermostaat Nest een marktaandeel van 4 procent heeft.

Verkooptactiek
Het grote marktaandeel van Eneco is mogelijk te danken aan de verkoopstrategie. Van de ondervraagden zou bijna de helft de thermostaat in huis hebben gekregen bij een nieuw energiecontract.

Toon wordt door het energiebedrijf verkocht in combinatie met een nieuw abonnement. Klanten die 4 jaar stroom en gas afsluiten krijgen het apparaat gratis.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Story

Mijn moeder kan de tijdschriften niet meer goed lezen, dit is de reden dat we opzeggen.

Innova Energie

Innova Energie BV is een oplochter

Denksport

Met veel plezier gebruik gemaakt van het abonnement. Wegens ziekte wil ik voorlopig stoppen. Heb nog zeven nummers liggen.

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord