Groene energie naar een nieuw hoogtepunt in 2014

De ontwikkeling van groene energie is in 2014 naar een nieuwe hoogtepunt gegroeid, gestimuleerd door meer landen die een doelstelling voor hernieuwbare energie opstelden.

Dit schrijven onderzoekers van de Franse denktank REN21, dat beleid voor groene energie onderzoekt, in een nieuw rapport.

In totaal hebben 164 landen nu een doelstelling voor groene energie, tegen 144 in 2014. Ongeveer 28% van alle energiecapaciteit wereldwijd is hernieuwbaar. Alle groene-energiecentrales kunnen voorzien in 23% van de elektriciteitsbehoefte.

In 2014 nam de totale capaciteit van groene energie met 8,5% toe. Door deze toename kon de wereldeconomie groeien, terwijl de CO2-uitstoot niet toenam.

Zo zorgde de nieuwe 'push' naar groene energie van China ervoor dat de CO2-uitstoot niet steeg ten opzichte van 2013, maar dat de energieconsumptie wel met 1,5% toenam.

Bron: groenecourant.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Caravannen!

Een prima blad dat ik nu digitaal ga lezen.

Roularta Media Nederland

tevreden

verisure

Te duur

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord