Energierekening valt dit jaar 50 euro lager uit

De energierekening van Nederlandse huishoudens valt dit jaar 50 euro per jaar lager uit dan in 2014. Met de huidige tarieven komt de jaarlijkse rekening van juli 2014 tot en met juli 2015 uit op gemiddeld 1.771 euro. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag publiceert.

Vooral de lagere gasprijs maakt dat de energierekening lager is. In juli ligt de prijs van gas 4,4 procent lager dan in dezelfde maand in 2014. De gaslevering is 8 procent lager dan vorig jaar.

De prijs van transport van het gas is ook 4 procent gezakt. Dat komt vooral doordat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in januari van dit jaar besloot de maximumtarieven voor transport te verlagen.

De prijs van elektriciteit is met gemiddeld 0,6 procent gedaald.

De afgelopen vijf jaar is de jaarlijkse energierekening met 9 procent gestegen, wat lager is dan de gemiddelde inflatie in dezelfde periode (11 procent). De prijs steeg voornamelijk door hogere belastingen. Bestond het bedrag op de energierekening vijf jaar geleden nog voor 36 procent uit belasting, in 2015 is dat 40 procent.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

a.s.r. Autoverzekering

Top service!

PANNA!

Ik lees ze niet meer

Beet

super leuk blad,altijd met veel plezier gelezen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord