Delta en Eneco moeten in 2017 splitsen

Energiebedrijven Delta en Eneco moeten zich binnen twee jaar splitsen in een netbeheerder en een energiebedrijf. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgelopen week besloten. De ACM heeft daarbij harde deadlines opgelegd. Delta moet voor 1 juli 2017 zijn gesplitst en Eneco voor 1 februari 2017.

De bedrijven mogen na die datum niet een elektriciteitsnetwerk én energiecentrales naast elkaar bezitten. Hierdoor moet er meer concurrentie tussen energiebedrijven mogelijk worden. De ACM zegt in overleg met de bedrijven te hebben bepaald dat de gestelde tijd voldoende is om aan de eis te voldoen. Wanneer Delta het netbeheerder niet vóór 1 juli 2017 afsplitst, gaat er een dwangsom lopen.

Failliet

Delta gaf eerder aan dat een splitsing het einde zou betekenen voor het huidige bedrijf. 'Als dat echt moet gebeuren kunnen we niet blijven bestaan; dan is Delta weg', zo gaf CEO Arnoud Kamerbeek in februari dit jaar al aan.

Eneco verzet zich ook al jaren tegen splitsing, en noemt nu het besluit prematuur. Op 21 december buigt de Eerste Kamer zich over de kwestie, en een woordvoerder zegt dat het verstandig is om eerst die behandeling af te wachten.

Nuon en Essent

Energiebedrijven Nuon en Essent hebben zich al jaren geleden gesplitst, waarbij in beide gevallen het energiebedrijf in buitenlandse handen kwam. Destijds leverde de verkoop bedragen op die achteraf erg aan de hoge kant bleken. De buitenlandse eigenaren Vattenfall en RWE hebben stevig moeten afboeken op respectievelijk Nuon en Essent.

Bron: fd.nl

 

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Plus Magazine

Het is een goed blad, met veel info vooral voor mensen op leeftijd.
Geen blad voor de jonge generatie.
Stop nu met dit blad ,omdat ik wat anders wil.

War Child

Mooie organisatie

Veronica Superguide

Is al voor de derde keer niet bezorgd

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord