Budgetproviders winnen terrein op mobiele markt 
 
Steeds meer Nederlanders kiezen voor hun mobiele telefoonverkeer een telecomaanbieder die niet beschikt over een eigen netwerk.

Volgens onderzoeksbureau Telecompaper hadden 'virtuele providers' als Telfort, Ziggo en Hollandsnieuwe na het eerste kwartaal van het jaar bijna 41 procent van de markt voor mobiele abonnementen in handen, tegenover 38 procent een jaar eerder.

Onder de sim-only-klanten zit zelfs 59 procent bij een goedkopere provider. Het gaat alleen om mensen met een abonnement; de prepaid-markt is niet meegerekend.

De providers zonder eigen netwerk profileren zich doorgaans als goedkopere optie dan de grote providers KPN, Vodafone en T-Mobile. Tele2 was ook altijd een virtuele provider, maar werkt nu aan de uitrol van zijn eigen 4G-netwerk.

Hollandsnieuwe en Tele2 doen het vooral goed bij jongeren, terwijl Ziggo veel oudere klanten trekt. De gemiddelde mobiele abonnee is daar 51 jaar oud.

Ziggo heeft twee procent van de Nederlandse mobiele abonnees in zijn klantenbestand. Onder de virtuele providers is Ziggo goed voor 5 procent van het totaal, twee keer zo veel als een jaar eerder. De provider heeft dat marktaandeel in zijn anderhalfjarig bestaan opgebouwd.

Bij het kiezen van een provider zegt 44 procent van de mensen vooral rekening te houden met de maandelijkse kosten. De prijs van de telefoon die bij het abonnement zit wordt door consumenten steeds minder belangrijk gevonden, mogelijk omdat meer mensen hun toestel los kopen.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Vriendenloterij

Ik ben er weer ingetrapt, wil geen loten

De Telegraaf

De Telegraaf is een zeer informatieve krant teveel voor mij te lezen

Plus Magazine

Prima blad met veel informatie. Ga nu een periode een ander blad lezen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord