Bruna lanceert e-boekendienst Bliyoo

Onbeperkt boeken en tijdschriften lezen? Het kan sinds kort met Bliyoo. De nieuwe app van boekwinkelketen Bruna. Voor een vast bedrag per maand hebben abonnees onbeperkte toegang tot het assortiment van Bruna. Bruna mikt met de dienst op honderdvijfentwintigduizend betalende abonnees tegen het eind van het jaar. Spotify voor boeken Bliyoo is in zekere zin Spotify voor boeken en tijdschriften.

De Bliyoo app is een vernieuwde versie van Bruna’s oude e-book app genaamd Bruna Tablisto. De functionaliteit is grotendeels hetzelfde. Het belangrijkste verschil is de optie een abonnement te kunnen nemen voor het onbeperkt lezen van boeken en tijdschriften. Je kunt bij Bliyoo kiezen uit drie verschillende abonnementen. Een abonnement voor alleen boeken, dit kost 9,95 euro per maand. Een abonnement waarmee je alleen tijdschriften kunt lezen, dit kost ook 9,95 euro per maand. Het derde is een combi-abonnement en geeft volledige toegang tot zowel boeken als tijdschriften en kost 14,95 euro per maand. Voor alle abonnees geldt dat ze na het aanmaken van een account de Bliyoo app een maand lang gratis uit kunnen proberen.

Hoe werkt het?

Bliyoo is beschikbaar voor zowel iOS en Android. Een groot nadeel is dat Bliyoo op dit moment nog niet beschikbaar is voor e-readers. Bruna is er wel mee bezig om dit ook mogelijk te maken. Via de App Store en Google Play is de app gratis te downloaden. De gebruiker heeft zo de mogelijkheid om eerst het aanbod te bekijken alvorens hij een abonnement aanschaft. Gebruikers kunnen maximaal drie boeken en drie tijdschriften tegelijkertijd lezen via Bliyoo. Op het moment dat ze een boek of tijdschrift hebben gelezen kunnen ze het omwisselen voor een nieuw exemplaar. De boeken en tijdschriften die zijn gelezen worden verwijderd van het apparaat. De titels blijven wel nog zichtbaar in de boekenkast van de gebruiker. Bruna heeft deze maatregel ingevoerd om het illegaal downloaden van e-books tegen te gaan. Een groot voordeel van Bliyoo is dat de boeken en tijdschriften die zijn gedownload ook offline beschikbaar zijn. Je hoeft dus niet altijd een internetverbinding te hebben om te kunnen lezen. Ideaal voor op reis. Ook is het mogelijk om het abonnement te koppelen aan maximaal vijf verschillende apparaten. De pagina’s die zijn gelezen worden dan bijgehouden en gesynchroniseerd over al de apparaten. Zo kun je eenvoudig en snel wisselen tussen bijvoorbeeld smartphone en tablet.

Het aanbod

Bruna wil dat het aanbod in Bliyoo aan het eind van de maand uit tienduizend boeken en tijdschriften bestaat. Het uiteindelijke doel is om vijfenzeventig procent van de beschikbare Nederlandse e-books via Bliyoo beschikbaar te kunnen stellen. Dit komt neer op ongeveer twintigduizend titels. Dit is slechts een klein percentage van de tweehondervijftigduizend boeken en tijdschriften die in de fysieke winkels van Bruna beschikbaar zijn. Het aanbod bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandse tijdschriften en boeken van Nederlandse en Belgische schrijvers. Bruna is druk in onderhandeling met zowel binnenlandse als buitenlandse uitgeverijen. Het blijkt volgens Bruna echter lastig te zijn om de digitale rechten te verkrijgen van buitenlandse boeken. Bruna wil op termijn ook het aanbod buitenlandse boeken en tijdschriften uitbreiden.

De toekomst?

Aan het eind van het jaar hoopt Bruna honderdvijfentwintigduizend abonnees te hebben voor Bliyoo. In Nederland heeft Bliyoo onder meer concurrentie van Bibliotheek.nl en Elly’s Choice. Het beperkte aanbod van buitenlandse titels kan nog een struikelblok vormen. Op internationaal vlak zijn er namelijk grote concurrenten met vergelijkbare abonnementen. Denk onder meer aan Scribd en Amazon Kindle Unlimited. Diensten die ongetwijfeld op termijn ook de Nederlandse markt zullen betreden. Welke dienst als winnaar uit de bus zal komen in Nederland blijft de vraag. Duidelijk is wel dat de markt voor e-books flink opgeschud zal worden. Een ontwikkeling die het aantal illegale downloads, net als in de muziekwereld, wel eens sterk terug zou kunnen dringen. Een welkome ontwikkeling voor een boekensector die onder hevige druk staat.

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Leeuwarder Courant

bezorging zeer onregelmatig en in het weekend helemaal niet

Chubb Verzekering

verzekering niet meer nodig

verisure

altijd erg tevreden geweest maar de maandlasten kan ik niet meer betalen van toen ik begon van maandlasten van € 45,= is het nu zo duur geworden
ik heb daar verleden jaar al over gebeld maar elke paar maanden komt er geld bij snap niet dat dat zomaar kan
het is jammer maar niet meer te betalen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord