Apple onthult eigen muziekdienst Music

Apple heeft eergisteren zijn eigen muziekstreamingsdienst aangekondigd: Apple Music. Een abonnement gaat zoals verwacht 9,99 dollar per maand kosten.

De Music-app wordt via het aankomende iOS 8.4 standaard op alle ondersteunende apparaten geïnstalleerd en combineert de via iTunes aangeschafte muziek met een streamingaanbod. Daarnaast kunnen ook videoclips afgespeeld worden.

De app biedt ook enkele functionaliteit van een sociaal netwerk via de functie 'Music Connect'. Artiesten krijgen een eigen pagina, waarop zij bijvoorbeeld nummers die zij leuk vinden kunnen delen. Gebruikers kunnen vervolgens reageren op die pagina, vergelijkbaar met hoe dit op bijvoorbeeld Facebook werkt.

Naast de muziekstreamingsdienst lanceert Apple ook Beats 1, een live radiozender die wereldwijd beschikbaar is en ook vanuit Music te beluisteren is. Beats 1 wordt continu beheerd door radio-dj's. Via deze dienst is 24 uur per dag radio te horen vanuit drie verschillende studio's, in New York, Los Angeles en Londen.

Prijs en beschikbaarheid

Apple Music wordt 30 juni gelanceerd in honderd landen en is de eerste drie maanden gratis te gebruiken. Een abonnement gaat 9,99 dollar per maand kosten.

Er komt ook een speciale familiebundel voor 14,99 per maand voor maximaal 6 gezinsleden. 'Concurrent' Spotify laat tegenover The Verge weten dat het zijn familiebundel binnenkort ook voor diezelfde lagere prijs aan hoopt te kunnen bieden.

Over de prijs in euro's en beschikbaarheid in Nederland zijn nog geen details gegeven. Daarnaast is nog onduidelijk hoe groot het aanbod van Apple Music op lancering precies is.

De muziekdienst komt op 30 juni beschikbaar voor iOS, maar ook verschijnen die dag versies voor Windows en Mac. Een versie voor Apple TV en Android staan gepland voor de herfst.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Vriendenloterij

Ik ben er weer ingetrapt, wil geen loten

De Telegraaf

De Telegraaf is een zeer informatieve krant teveel voor mij te lezen

Plus Magazine

Prima blad met veel informatie. Ga nu een periode een ander blad lezen

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden
Opzegbrief voorbeeld

Uw brief zelf opstellen en printen.

Maak je eigen opzegbrief

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord