ANWB/Unigarant reisverzekering komt als beste uit de test bij de Consumentenbond

In het meinummer van de Reisgids is de ANWB/Unigarant doorlopende reisverzekering op basis van het onderzoek dat door de Consumentenbond is uitgevoerd, als beste uit de test gekomen. 

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van doorlopende reisverzekeringen en daaruit is gebleden dat die ANWB/Unigarant doorlopende reisverzekering met de dekking Compleet/Uitgebreid het beste is.

In totaal zijn er vijftig verschillende doorlopende reisverzekeringen vergeleken waarbij gekeken werd naar zo'n dertig aspecten. De zwaarstwegende aspecten voor de beoordeling waren: dekking voor medische kosten, flexibiliteit van het verzekeringsproduct en de dekking voor hulpverlening.

Flexibiliteit van reisverzekeringen

Tijdens het onderzoek zijn er door de Consumentenbond grote verschillen geconstateerd, waarbij het verschil in mate van flexibiliteit van de verzekering één van de meest opvallende is. Bij een aantal verzekeraars is het bijvoorbeeld niet mogelijk om op basis van modules of dekkingen zelf de ideale, best-passende reisverzekering samen te stellen. Deze verzekeraars bieden namelijk enkel een complete polis aan, waar geen extra dekkingen of modules aan toe kunnen worden gevoegd.

Zodra er geen mogelijkheid is tot het toevoegen van deze modules of dekkingen, is dat ten nadele van de consument. Want op deze manier kan een polis dekkingen hebben die totaal niet van toepassing zijn op de persoonlijke situatie van de consument die de verzekering afneemt.

De mate van flexibiliteit is niet het enige opvallende verschil. Er werden ook grote variaties geconstateerd in de hoogte van vergoedingen na het indienen van een schadeclaim. De grootste verschillende in de hoogte van uitkeringsbedragen doen zich voor bij de dekking voor bagage en ongevallen. Bij de ANWB/Unigarant doorlopende reisverzekering is er echter sprake van een uitstekende score op zowel de mate van flexibiliteit en de hoogte van uitkering bij schade.

ANWB/Unigarant reisverzekering

De commercieel directeur van Unigarant heeft laten weten dat de koers die het bedrijf volgt door de benoeming van 'Beste uit de test' bevestigd word. De verzekeraar streeft er naar om onderscheidende verzekeringsproducten aan te bieden die niet alleen een goede verhouding kennen tussen prijs en kwaliteit, maar ook flexibel in te richten zijn. Consumenten hebben op deze manier het voordeel van een doorlopende reisverzekering, die zij zelf zo kunnen samenstellen dat het goed aansluit bij hun persoonlijke situatie.

Reisverzekeringen vergelijken

Consumenten die geen reisverzekering hebben, maar binnenkort wel op vakantie gaan, worden aangeraden om de reis en vakantie goed te verzekeren. De financiële gevolgen kunnen namelijk groot zijn als er zich bijvoorbeeld een ongeluk voordoet tijdens de vakantie en er geen polis is afgesloten. Consumenten kunnen zelf van de gelegenheid gebruik maken om reisverzekeringen te vergelijken en te bekijken wat het beste bij hun situatie past.

Het spreekt voor zich dat iedere consument weer andere voorkeuren heeft ten aanzien van de dekking, maar ook ten aanzien van de prijs en de service die wordt verleend. Door te vergelijken kan elke consument voor zich bepalen welke (doorlopende) reisverzekering voor zijn/haar situatie de beste is.

Bron: www.verzekeringen.com

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Story

Mijn moeder kan de tijdschriften niet meer goed lezen, dit is de reden dat we opzeggen.

Innova Energie

Innova Energie BV is een oplochter

Denksport

Met veel plezier gebruik gemaakt van het abonnement. Wegens ziekte wil ik voorlopig stoppen. Heb nog zeven nummers liggen.

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord