Achmea geeft premiekorting voor data van klant 

Achmea  gaat verzekerden een premiekorting aanbieden als zij bereid zijn data te leveren aan de verzekeraar. Daarover schreef het Financieele Dagblad (FD) afgelopen donderdag.

Achmea, de grootste verzekeraar van ons land, wil meetkastjes installeren in huizen en auto's van klanten. Als mensen veiliger leven, kan de schadelast omlaag, is het idee.

Voor de inboedelverzekering wordt er samengewerkt met Nest, de slimme thermostaat van Google. Er is ook een slimme Nest-rookmelder. Verzekeringen worden gekoppeld aan mensen die dit soort preventieve hulpmiddelen in huis nemen, laat de directeur marktstrategie van Achmea aan het FD weten. Bij de auto's wordt er met behulp van meetapparatuur gekeken of er een premiekorting kan worden gegeven met een veilige rijstijl. Daarnaast kan het apparaat ook de wegenwacht bellen als de auto met pech langs de weg staat.

Het is voor het eerst dat een grote verzekeraar zo'n proef instelt. Achmea verzekert dat de data bij de klant blijft, die beslist uiteindelijk of de informatie wordt gedeeld.

Bron: nu.nl

Laatste 3 opzegreacties

Lees de ervaringen van andere bezoekers met opgezegde abonnementen.

Caravannen!

Een prima blad dat ik nu digitaal ga lezen.

Roularta Media Nederland

tevreden

verisure

Te duur

Hoe werkt abonnementenopzeggen.nl

Gratis en gemakkelijk uw abonnementen opzeggen.

  • Invullen
  • Printen
  • Verzenden

Wij gebruiken cookies op onze website omdat dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Daarnaast willen we je op basis van jouw gebruik van de website gerichte advertenties kunnen laten zien binnen Google Search. Als je voor dit laatste toestemming geeft, klik dan hiernaast op ‘Akkoord’. Meer weten? Lees ons Cookie Statement Akkoord